AKSARAY / MERKEZ - Şehit Ahmet Lütfi Telli Ortaokulu

Nis

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin açıldığı ve Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihtir.                             Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924’te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929 tarihinde Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiş ve bu tarihten itibaren 23 Nisan yurt sathında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara güveninin göstergesidir. Atatürk, dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek liderdir.             Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, gelecek nesillere verdiği önemi şu sözleriyle ifade etmektedir; “Küçük hanımlar, Küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” Sözleriyle çocuklarımızın geleceğin umudu ve mimarı olduklarını belirtmiştir.       Sevgili çocuklar, kahraman milletimizin evlatları olarak, sizler ülkemizin yarınlarısınız. Geleceğimizi temsil eden değerli çocuklarımız, geçmişten aldığınız güçle milletimizin yarınlarını şekillendireceksiniz.

Nis

Ormanlar, bir milletin en önemli zenginlik kaynağıdır. Çok uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu vatandaşlık görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın, uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız.

Mrt

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Mrt

Türk milletinin büyük mücadelesi sonunda istikbâlimizin yol haritası olan ve tarihe eşsiz bir kahramanlık destanı olarak geçen 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor;

Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

Kız ve Erkek öğrencilerimiz Bocce yarışmasında kupa almaya hak kazandı.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri Kapsamında Okulumuzda Tatbikat Gerçekleştirildi

Şbt

Türkçe diller arasında dört özelliği ile büyük ve zengin bir dildir.

1.En eski yazılı eserlere sahip olmak, 2. Çok geniş bir coğrafyada konuşulmak, 3. Konuşan insan sayısının çokluğudur

Şbt

Cami, aynı zamanda Allah’ın evidir. Yani burada aslında Rabbimizin misafiri sayılırsın! Unutma! Allah’ın kapısı ve evi sana her zaman açıktır. Camide arkadaşlarınla ve büyüklerinle kıldığın namaz, Allah’ın makamında daha güzel bir namaz olur. Çünkü Rab, sana sosyalleşmeni ve insancıl olmanı öğütlüyor. Camide geçireceğin zaman psikolojik olarak rahatlamanı sağlar. Burada aklın boş meşguliyetlerden arınır. Sen de camiden çıktığında derslerine, oyununa ve ilgi alanlarına daha rahat konsantre olabilirsin. Hepimizin kendimizi daha iyi tanımamız gerektiğini biliyor musun? Camiler kendinle baş başa kalman, kitap okuman ve kendini daha iyi keşfetmen için mükemmel yerlerdir!

Okul Gezimiz

Şbt

Okul dart takımlarımız il genelinde yapılan okullar arası dart yarışmasında 4. olarak madalya almaya hak kazandı.

Kas

Bugün 10 Kasım memleketim bugün yasım var,

Edirne’den Kars’a tüten her bir ocakta karalar bağlayasım var,

Sana olan özlememi dağa taşa anlatasım var,

Ey Atam! Yedi düveli dize getirişini haykırasım var

Bir milletin gözyaşında bulut olup damlayasım var

Bugün 10 Kasım memleketim bugün yasım var.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutladık. Nice yüz yıllara kavuşmak temennisi ile yaşasın cumhuriyet!

Deprem aninda nelere dikkat edilmeli?