AKSARAY / MERKEZ - Şehit Ahmet Lütfi Telli Ortaokulu

Deprem aninda nelere dikkat edilmeli?

Geleneksel tornet yarışımız...

May

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak kurtuluş meşalesini ateşlemesinin ve milli mücadeleyi başlatmasının 104. Yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı çeşitli etkinliklerle kutlandık.

May

Bu yıl okulumuzdan mezun olacak ve Liselere yerleştirme sınavına girecek olan 8.Sınıf Öğrencilerimiz için Lise tanıtım gezileri düzenledik.75.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Hazım Kulak Anadolu Lisesi,Abdülhamid Han Fen Lisesi,Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürleri ve Rehber öğretmenleri tarafından okullarının bölümleri öğrencilerimize tanıtıldı.Okulların uyguladığı proğramlar hakkında bilgi verdiler.Öğrencilerimiz için terch dönemi öncesi bu tanıtımlar çok faydalı oldu.

Mrt

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir