T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AKSARAY / MERKEZ - Şehit Ahmet Lütfi Telli Ortaokulu

Haydi Çocuklar Camiye Birincimiz

Cami, aynı zamanda Allah’ın evidir. Yani burada aslında Rabbimizin misafiri sayılırsın! Unutma! Allah’ın kapısı ve evi sana her zaman açıktır. Camide arkadaşlarınla ve büyüklerinle kıldığın namaz, Allah’ın makamında daha güzel bir namaz olur. Çünkü Rab, sana sosyalleşmeni ve insancıl olmanı öğütlüyor. Camide geçireceğin zaman psikolojik olarak rahatlamanı sağlar. Burada aklın boş meşguliyetlerden arınır. Sen de camiden çıktığında derslerine, oyununa ve ilgi alanlarına daha rahat konsantre olabilirsin. Hepimizin kendimizi daha iyi tanımamız gerektiğini biliyor musun? Camiler kendinle baş başa kalman, kitap okuman ve kendini daha iyi keşfetmen için mükemmel yerlerdir!

Okulumuz öğrencilerinden Seyyid Ramazan OK Haydi Çocuklar Camiye yarışmasında okulumuzda birinci Türkiye sıralamasında üçüncü olmuştur. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

 

 

İslam inancında namaz günde 5 vakit kılınır. Camide toplu olarak kılınması sevap bakımından önceliklidir. Sabah namazı güneş doğmadan önce, öğle ve ikindi namazları gündüz vakti, akşam ve yatsı namazları ise güneş battıktan sonra kılınmaktadır. Cami ve mescitlerde bayanlar ve erkekler ayrı mekânlarda namaz ibadetlerini gerçekleştirmektedir. Doğal olarak kız çocukların annelerinin yanında, erkek çocukların ise babalarının yanında namaz kılmaları gerekmektedir. Türkiye şartlarında kadınlar sabah, akşam ve yatsı namazlarını genellikle evde eda etmektedir. Bu, ülkemizde sosyolojik olarak yaygın bir uygulamadır. Dolayısıyla anneleri yanlarında olmadan kız çocuklarının günde 5 vakit camideki bir etkinliğe katılmalarının bazı zorlukları da beraberinde getireceği düşünülmüştür. Bu yıldan itibaren öğle ve ikindi namazlarında geçerli olacak şekilde kız çocuklarının da projeye dahil edilmesi değerlendirilmektedir.27-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.02.2024 - Güncelleme: 27.02.2024 15:54 - Görüntülenme: 38
  Beğen | 1  kişi beğendi